Hva kan jeg gi deg?

Er det noe du vil lese om eller se fra min hverdag? Legg igjen en kommentar et eller annet sted så skal jeg se hva jeg kan by på.

onsdag, februar 25, 2015

Koseonsdag

I går ettermiddag fikk vi storveis besøk av en gammel god bekjent som det er evigheter siden vi virkelig snakket med sist.
Jeg liker å kunne servere noe når vi får besøk, men i går hadde jeg ingenting klart på forhånd, da var det å ta et kjapt blikk igjennom skuffer og skap for å se hva man kunne finne der.
Løsningen ble en kjapp og enkel formkake med tørket eple og marsipan i.
 Jeg er tydelig litt urutinert enda og glemte å ta bilde av den ferdige kaken, men her er den nettopp kommet i formen og har fått noen biter høvlet marsipan stukket ned her og der.


Oppdaget da jeg gikk igjennom kameraet at prinsessen har tatt bilde av kaken i ovnen, ikke et veldig godt bilde, men det er nå som det er.Oppskriften jeg har brukt er en helt enkel grunnoppskrift som jeg vender tilbake til gang på gang og kan variere i det uendelige:

Formkake

Ingredienser
2 dl soyaolje (eller 200 gr smeltet smør)
3 dl sukker
4 egg
4 dl hvetemel.
2 ts bakepulver
1 ts vaniljepulver (noe mer hvis vaniljesukker)

Slik gjør du
Ha alle ingrediensene (og smakstilsetninger) i en bolle og bruk en visp til å blande alt til en jevn røre. Ha alt en smurt springform på ca 24 cm.

175 grader i ca 40 minutter.

Forslag til samakstilsetning.
Krydderkake:
2 ts kanel,1/2 ts ingefær,1/2 ts nellik, 1 dl rosiner (hvis du liker)

Eplekake med marsipan:
En god håndfull tørket eple, ca 75 gram marsipan
Et eple skåret i biter, ca 75 gram marsipan

Eplekake:
Eplebiter, rullet i sukker og kanel

Sjokoladekake:
1 ts vaniljesukker, 3 ss kakao,evnt hassernøtter

1 pk fruktblanding gir frukt kake

Sitron kake: skall av sitron, 1 litt sitronsaft..

Etc. Kun fantasien som setter en stopper.

Hele dagen i dag har den samme flotte karen vært på besøk, og blitt servert hjemmelaget ertesuppe med brytebrød, før han satte kursen tilbake på jobb etter endt ukeshvil. Nå skal resten av kvelden brukes på håndarbeide sammen med prinsessen min, jeg strikker sokker til henne og hun strikker pulsvarmere til seg :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar